Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”För mig är ledarskapglädje och inspiration”

Våga tänka otraditionellt och se möjligheterna är utgångspunkter för Katarina Strömgren Strandh, ny förvaltningschef för kommunens omsorg.

Annons
Gemensamt. Hon stor inför stora utmaningar Katarina Strömgren Sandh, ny chef för kommunens omsorgsförvaltning. Men med gemensamma krafter tror hon på möjligheterna. BILD: BIRGITTA SKOGLUND

Hon står inför stora utmaningar. Katarina Strömgren Strandh är väl medveten om att den omorganisation som ska genomföras och arbetet med att få ekonomin i balans är svåra uppgifter, men hon räds inte uppdraget.

– Situationen är som den är, men jag är ny i kommunen och inte bärare av några historier. Får vi bara tydliga uppdrag från politikerna ska vi nå målen. Men inget görs över en natt.

Strömgren Strandh talar om vikten av respekt och att kunna lyssna.

– Sedan måste vi hjälpas åt.

Från Örebro

Katarina Strömgren Strandh kommer närmast från Örebro där hon bott i många år. I botten är hon utbildad danspedagog, men de senaste tiotalet åren har hon jobbat som chef på olika enheter inom Örebro kommun.

– En del i ledarskapet är att utvecklas tillsammans med andra. Det är viktigt och spännande. Som chef ska man kunna lyfta andra människor i deras arbete. För mig är ledarskap glädje och inspiration. Det är inte jag själv som ska stå och glänsa. Allra roligast är att se när andra växer. Jag brinner för att få vara en del i det sammanhang där alla tillsammans går framåt för det bästa.

Drivande kraft

Chefskap handlar varken om makt eller att befinna sig högt i en hierarki för Strömgren Strandh. Hon vill vara med som en drivande kraft och våga tänka annorlunda, våga prova det ovanliga.

– Målet måste vara tydligt, men man måste få vara trygg i att det får bli fel. Har något blivit galet får man byta väg. Ingen är mer än människa.

Tydlighet, öppenhet och delaktighet är självklarheter. Människor ska kunna vara med och påverka, men när besluten är fattade är det viktigt att ledningsgruppen också är lojal.

– Det är ett förhållningssätt med gemensamma värdegrunder. Vi måste dra åt samma håll och vara ansvarstagande.

– Mycket kan låta enkelt, men i grunden handlar det ofta om tillit och att ha förtroende för varandra.

Mer läsning

Annons