Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar får bidrag

Omsorgsnämnden delar i år ut föreningsbidrag som tidigare, därefter ska förutsättningarna ses över.

Annons

Totalt delar kommunens omsorgsnämnd ut 260 400 kronor till föreningar som ansökt om bidrag för 2014.

– Vi vill inte gå in och göra några större förändringar i år, men ska inför 2015 försöka samla alla bidrag på ett och samma ställe samt jobba på ett likartat sätt. I dag är strukturen lite olika i de olika nämnderna, säger Anna-Karin Bergstén, chef för omsorgsförvaltningen.

En översyn av föreningsbidragen pågår. Det gäller förutsättningar för bidrag men omsorgsförvaltningen ska också undersöka och jämföra hur rutinerna är i andra kommuner. Syftet är att se om Hällefors kommun skiljer sig eller inte i rutiner och omfattning.

I samband med detta ska också en föreningspolicy utarbetas. Den ska överensstämma med kommunens behov men också harmonisera med kommunens totala ekonomi.

Föreningsbidragen för 2014 har utökats något, med 26 410 kronor jämfört med fjolåret. De föreningar som sökt och beviljats bidrag är: Hällefors reumatikerförening 84 000 kronor, PRO Grythyttan 57 850, PRO Hällefors 48 700, Grythyttans vävstuga inom Grythyttans församling 6 250, SPF Argenta 43 600, Hjulsjö byförening 20 000.

Mer läsning

Annons