Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar får halva hyran

Föreningsbidragen ska ses över av kommunen. Därför får föreningar som sökt ekonomiskt stöd bara pengar för hyran första halvåret.

Annons

Redan i början av 2013 beslutades att regelverket samt även förutsättningarna kring föreningsbidragen som kommunen delar ut skulle ses över. Då låg ärendet på omsorgsnämnden, en nämnd som inte finns i dag utan har ersatts av ett omsorgsutskott som fungerar direkt under kommunstyrelsen.

För ett par år sedan beslutades också att det skulle göras jämförelser med andra kommuner gällande föreningsbidragen. Målet med undersökningen skulle vara att få bättre kontroll. I beslutet ingick också utarbetandet av en föreningspolicy.

I kommunstyrelsen

ser ärendet i stort sett lika dant ut fortfarande. Nu har förutsättningarna ändrats igen, eftersom kommunen infört en helt ny organisation, och omtag måste göras.

– Det finns anledning att se över frågan då föreningsbidragen legat på flera olika förvaltningar tidigare, säger Christina Johansson (M), vice ordförande i ks och tillägger att det behövs en samsyn.

– I och med nuvarande organisation kommer föreningsbidragen automatiskt att ligga under kommunstyrelsen, säger Johansson.

Ks beslutar också att föreningar som sökt bidrag för 2015 bara får beviljat till hyror fram till sista juni. Därefter får nytt beslut fattas.

Föreningsbidragen

Kommunstyrelsen i Hällefors har beslutat ge bidrag till hyra för första halvåret 2015:

Hfs-Grh Reumatikerförening 40 500 kronor

PRO Grythyttan 23 650 kronor

PRO Hällefors 24 850 kronor

SPF Argenta 21 600 kronor

Mer läsning

Annons