Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar får penningbidrag

Kommunstyrelsen utökar sitt bidragskonto från 220 000 kronor till 400 000 kronor per år. Och beviljar samtidigt bidrag till Grythyttans marknad, Nostalgidagarna, Krokbornsdanser och Bergslagsrallyt.

Annons
Kommunstyrelsen utökar sitt bidragskonto. Bland annat får Grythyttans IF 20 000 kronor för sin vår- och höstmarknad. På bilden botaniserar Eva-May och Håkan Åminne bland blommorna på Grythyttans marknad.ARKIVBILD: BIRGITTA SKOGLUND

Dessutom delas bidragshanteringen upp i två delar, vår- och höstbidrag.

Hällefors IK beviljas 50 000 kronor för att marknadsföra sina dansbandskvällar i Krokbornsparken i sommar. Inbokade band är Larz-Kristerz, The Playtones och Zekes. Grythyttans IF får sammanlagt 20 000 kronor för att marknadsföra sin vår- respektive höstmarknad.

Bergslagsrallyt

Bergslagsklubbarna, med Hällefors MK i spetsen, får 10 000 kronor för arrangemanget Bergslagsrallyt 2012 under förutsättning att rallyt genomförs. Hällefors företagarförening får 30 000 kronor för att marknadsföra programmet för Nostalgidagarna år 2012.

Anledningen till att kommunstyrelsen från och med nu delar upp bidragsansökningarna i två säsonger, vår och höst, är för att motverka att alla bidragsmedel som kan sökas tar slut redan i början av varje år. Utökningen av bidragskontot finansieras i år genom att minska på inköp av konsultuppdrag.

Mer läsning

Annons