Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formens hus i konkurs

Stiftelsen Formens hus har försatts i konkurs av Örebro tingsrätt.Det beslutet tog tingsrätten efter att stiftelsens ordförande hade lämnat in en konkursansökan.

Annons

Turerna kring Formens hus har varit många, men nu har stiftelsen gått i konkurs. Ordförande Ritha Sörling lämnade in en konkursansökan förra veckan för att Formens hus hamnat på obestånd och att det inte finns någon rekonstruktionsplan.

Tingsrätten har utsett advokaten Clas Rosdahl till konkursförvaltare. Vad som händer med Formens hus håller han på att utreda.

– Det har varit rörigt under en lång tid. Men kommunen har nu sagt att de tar på sig ansvaret att driva designutbildningen vidare till terminens slut, och det har jag inget att invända mot, förklarar han.

Däremot kommer de fyra som är anställda av stiftelsen att bli uppsagda på grund av arbetsbrist, förklarar han. I går hade han ett möte med stiftelsens styrelse och kommunen, i dag ska han träffa den som är tänkt som ny huvudman, Möbelriket i Småland. Stiftelsen har en skuld på 5,5 miljoner kronor till kommuninvest, ett lån som kommunen gått i borgen för.

– Stiftelsen äger inventarier och föremålssamlingen. Dessa kommer att säljas ut så snart det finns en köpare.

Han kommer nu närmast också att gå igenom de senaste boksluten och bokföringen.

Mer läsning

Annons