Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan kan blir kvar i Sörgården

Bildningsnämnden har sagt upp sitt hyreskontrakt i Sörgården. Men kanske blir förskolan kvar i Sörgården ändå. Hällefors bostads AB, Boab, vill sanera och bygga om Sörgården samt diskutera en sänkt hyra.

Annons

Redan tidigare har nämnden pratat om att ställa paviljonger vid skolan som en tillfällig lösning i väntan på en permanent lösning av förskolans lokaler i Grythyttan. Det har bland annat talats om att bygga helt nya lokaler åt verksamheten.

Ville inte vara kvar

I Sörgården, där förskolan finns i dag, ville nämnden inte vara kvar. Lokalerna anses inte ändamålsenliga, det luktar illa i huset på grund av ett impregnerat byggnadsmaterial som finns i golvet plus att nämnden anser att hyran för lokalerna är för hög. Nämnden har sagt upp sitt hyreskontrakt från årsskiftet 2011–2012.

Men nu kanske förskolan blir kvar i Sörgården ändå.

Närapå halverad hyra

I de diskussioner som förs med Boab, som är hyresvärd för Sörgården, talas om en närapå halverad hyra mot nuvarande hyresnivå, att luktproblemen saneras bort och att lokalerna byggs om invändigt efter nämndens önskemål.

Nämnden har inte tagit något exakt beslut i frågan än. Paviljoner, nybygge eller vara kvar i Sörgården? Eller vara kvar i Sörgården tillfälligt i väntan på att ett nybygge blir klart?

Långsiktig lösning

– Vi vill ha en långsiktig lösning och vi har en uttalad vision om ett nybygge. Men kanske är det ombygget av Sörgården som kan bli den långsiktiga lösningen vi söker, säger Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

Nämnden vill fortsätta samtalet om Sörgården med Boab och ska bjuda in bolaget till nästa nämndmötesdag.

– Boabs alternativ är intressant då vi ju hellre lägger pengarna på verksamheten än på byggnationer, säger Anna Hult (S).

Mer läsning

Annons