Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första uppdraget bliratt bevara Kulturskolan

Den nybildade ungdomsförbundet, Ung vänster, lovade att göra allt för att skapa en framtid för alla. Deras första uppdrag blir att försöka ändra den reform som nu genomförs på Kulturskolan.

Annons
– Upp till kamp emot kvalen. Sista striden det är, sjöng Joakim Waern, Vänsterpartiets gruppledare Samuel Eriksson och Ung vänsters Tim Isaksson.bild: annika nygren-berg

Det var ett kort tal det nybildade Ung vänsters ordförande Tim Isaksson höll under gårdagens första maj-firande, på torget i Hällefors. Svårigheten att rekrytera medlemmar och en kort presentation av ungdomspartiet var det som bjöds den något magra åhörarskaran.

Inte förrän efteråt framträdandet på torget stod det klart vad som blir deras första politiska åtagande.

– De har tagit bort en bit av de frivilliga ämnena, som drama och dans, till förmån för skolans grundämnen. Det vill vi försöka motverka, säger Tim Isaksson.

Det han menar är att det kommer att bli svårt att rekrytera lärare till det som, genom den nya reformen, blir halvtidstjänster. Något som, enligt Isaksson, skulle vara förödande för Kulturskolan.

Med några få månader till valet var årets första maj-firande ett bra forum för att få ut det vänsterpolitiks budskapet. Alla människors lika värde och ett starkare socialt skyddsnät var viktiga frågor på dagordningen – både på riks- och lokalplanet.

– Lokalpolitiken har hittills varit kantad av hemligheter och missbruk av kommunens skatteintäkter. Med en ekonomi som skulle platsa i Lyxfällan är det dags att förändra den politiska inriktningen i Hällefors, sa Samuel Eriksson, gruppledare i Vänsterpartiet.

Det bjöds också på en stor dos sång och musik under framträdandet och avslutningsvis fick även åhörarna möjlighet att delta. Då i en av arbetarrörelsens främsta sånger – Internationalen.

– Upp till kamp emot kvalen...

Mer läsning

Annons