Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande ej klart om flytt till bibliotekshuset

Biblioteket ska lämna huset vid torget i Grythyttan. In ska Måltidsriket med Carl Jan Granqvist. Men fortfarande är inget klart med Måltidsrikets inflyttning.

Annons

Till den 31 december 2011 är hyreskontraktet för biblioteksfilialen i Grythyttan uppsagd. Hällefors kommun äger huset som bildningsnämnden har hyrt.

Alla böcker och andra inventerarier flyttas till Sörgården i Grythyttan där bilioteket planeras att inhysas.

– Från den 1 januari 2012 står huset vid torget till Måltidsrikets förfogande, säger Ritha Sörling (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Men det betyder inte detsamma som att Måltidsriket därmed flyttar in detta datum eller ens överhuvudtaget, enligt Carl Jan Granqvist.

– Vi har fått erbjudandet att ha kontoret där, men om det sker eller inte är ett beslut för styrelsen i Måltidsriket. Dessutom har vi inte sett ett enda papper ännu vad gäller hur vi löser hyran, säger Granqvist.

Enligt Sörling är tanken att Måltidsriket ska få använda huset hyresfritt. Hyran blir kommunens medfinansiering i måltidsprojektet som Måltidsriket driver.

Tidigare hade Granqvist ett avlönat uppdrag för att arbeta för Hällefors kommun och strategisatsningen på måltid. Det avtalet sade kommunen upp den 31 december 2010. Sörling sade senare att ett nytt arbetsavtal skulle skrivas med Granqvist. Det har fortfarande inte skett.

– Nej, vi är inte där ännu, kommenterar Sörling detta.

– Vi får ta saker i tur och ordning, först ska styrelsen diskutera förslaget om att flytta till torget och sedan får vi fortsätta samtalen därifrån, säger Granqvist.

I sammanhanget finns förstås också att utflytten av biblioteket från Grythyttan inte sker utan protester. En namninsamling, med 476 underskrifter, som kräver att biblioteket ska få vara kvar vid torget lämnades in vid kommunfullmäktiges senaste möte.

Mer läsning

Annons