Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande ett minus för bildningsnämnden

Fortfarande räknar bildningsnämnden med ett rejält minusresultat till årets slut, men prognoserna pekar ändå på ett lägre underskott mot budget än tidigare beräkningar.

Annons

– Som det ser ut just nu gör nämnden ett minus på totalt 4,7 miljoner kronor år 2011, vilket är 1,6 miljoner kronor lägre underskott än tidigare gjorda prognoser, säger Göran Nilsson, chef på bildningsförvaltningen.

Anledningarna till att så är fallet anges vara flera. Bland annat har dubbelbokförda kostnader för tomhyror och lokaler rättats till. Vissa elevkostnader har upphört genom avflyttning samt att inflyttning av fler elever har förbättrat ekonomin. Inackorderingsbidraget för gymnasieelever ser bättre ut än tidigare beräkningar. Dessutom har kostnaderna för löner inom verksamheten pressats ned, likaså verksamheternas kostnader för materiel.

– Kostnaderna på personalsidan behöver minskas och det är bra om vi klarar frånvaro utan att sätta in vikarier när det är möjligt, säger Göran Nilsson.

Det talas ändå om ett bekymmersamt ekonomiskt läge i bildningsnämndens verksamhetsområden och åtgärder för att förbättra chanserna att klara ekonomin mot fastställd budget är att vänta. Budgeten 2011 är 133,7 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons