Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtroendefråga ärende på extra kommunstyrelse

I dag håller kommunstyrelsen i Hällefors ett extra inkallat möte. På kort varsel ska en förtroendefråga inom omsorgen diskuteras.

Annons

Det är en enda punkt på dagordningen. Exakt vad denna förtroendefråga inom omsorgen som man ska ta upp handlar om är oklart. Mycket tyder ändå på att den är av allvarlig karraktär.

Omsorgsnämnden kallades till ett extra möte i onsdags förra veckan vilket utmynnade i att kommunstyrelsen nu träffas i dag på eftermiddagen. Vad NA erfar ska extramötet i ks handla om chefen för omsorgsförvaltningen, Katarina Strömgren Sandh.

Ledamöter i nämnden som NA varit i kontakt med vill inte prata om saken eller ge någon närmare information. Man hänvisar till ordföranden Ulrika Mellkvist (C). Hon har dock inte gått att nå för en kommentar.

Lars-Göran Zetterlund (C) är vice ordförande i kommunstyrelsen. Han vill inte heller kommentera ärendet.

– Jag fick en kallelse i fredags till ett extra ks. Det rör sig om en förtroendefråga inom omsorgen, ett personalärende. Det är allt jag vet.

Även fackförbundet Kommunal ska vara kallade till ett möte under morgondagen på kommunen med anledning av detta. Det mötet hålls på förmiddagen.

Mer läsning

Annons