Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsförslag för omsorgen

Ett förslag på hur omsorgens organisation kan förändras ska presenteras i oktober. Förslaget har jobbats fram i det framtidsarbete som drivs inom ”Framtidsverkstaden”.

Annons

– Vi startade med ett tvådagars-seminarium i våras där vi arbetade med de fyra huvuduppdrag som nämnden har givit förvaltningen. Nu återkopplar vi de resultat vi fått fram utefter det mötet och i oktober ska vi presentera ett förslag till beslut till omsorgsnämnden, berättar Katarina Strömgren Sandh, chef på omsorgsförvaltningen.

Huvuduppdragen handlar om hur en ny ledningsorganisation kan se ut, att kommunen minskar ned antalet vård- och omsorgsplatser till 80 stycken, att boendeformerna i verksamheten renodlas och att hemtjänsten blir basen i kommunens samlade äldreomsorg.

Vill se helheten

– Dessa fyra uppdrag ska inte lyftas ur var för sig utan de hör ihop och det är helheten i den framtida organisationen som vi vill titta på.

Det var i maj som omsorgen samlade politiker, tjänstemän, enhetschefer, fackligt förtroendevalda samt representanter från övrig personal för att jobba tillsammans utifrån temat hur blir äldreomsorgen i Hällefors ännu bättre i framtiden. Samlingsnamnet för det kollektiva förändringsprojektet är Framtidsverkstaden.

Utkast med förslag

– Nu har vi sammanställt ett utkast med förslag utifrån det arbetet och samtliga involverade parter ges chansen att komma med reflektioner på detta. Sedan bearbetar vi reflektionerna och presenterar ett förslag till beslut för nämnden på mötet i oktober.

Med förändringsarbetet kopplat till Framtidsverkstaden vill omsorgen skapa en ökad delaktighet hos såväl politiker som de anställda.

Mer läsning

Annons