Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstro ett av målen i ny plan

Ett levande dokument som ska fungera som ett arbetsverktyg. Det är syftet med bildningsnämndens måldokument som antagits.

Annons

Alla kommunmedborgare ska ges likvärdiga förutsättningar för ett livslångt lärande. Det är en av många målsättningar med bildningsnämndens nya måldokument. Fem målområden tas upp där ökat inflytande, främjandet av estetiska lärprocesser, förbättrad framtidstro, främjandet av likabehandling samt tydliggörandet av en vital kultur- och fritidsverksamhet är delar av rubrikerna.

Måldokumentet ska vara en fördjupning och precisering av kommunstyrelsens mål för mandatperioden 2011-2014, Hela Hällefors kommun ska leva, enligt nämnden.

Nämnden har också beslutat att göra en mer lättillgänglig version av måldokumentet där man diskuterar layout och kompletterar text med bilder. Man tog även upp förslaget om översättning till flera språk, men ekonomin kan bli en stötesten. Kommunchef Lena Sahrblom säger att enligt kommunens likabehandlingsparagraf ligger det redan med i kommunens uppdrag. Kommunen ska också göra information begriplig för människor med olika funktionshinder.

Mer läsning

Annons