Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska svettiga årdär kroppen får sitt

Golvet gungade under Friskis Svettis jubileumsvecka. De första 15 åren är avklarade, nu ställs siktet in mot minst lika många fartfyllda gympaår.

Annons
Många ville vara med under jubileumsveckan när Friskis & Svettis firade 15 år.

Medryckande musik och lika fartfyllda ledare satte sin prägel på gympapasset när gästledarna Håkan Lindahl och Ylva Lillhager från Örebro deltog i jubileumsveckan. En timmes medelgympa stod på programmet.

– Bäst med Friskis Svettis är att alla kan vara med efter egen förmåga, oavsett ålder eller något annat, säger Ulrika Johansson som är lokala ledare tillsammans med Eva Länk, Eva Svensson, Kicki Sundkvist och Tobias Nygren. Alla har de genomgått organisationens egen utbildning.

– Sedan skapar varje ledare sitt eget program, utifrån den mall som finns, säger Eva Svensson.

Hela kroppen får en genomgång. Kondition, styrka, koordination och balans tränas.

– Musiken är viktig. Den ska gärna vara taktfast men måste också stämma med rörelserna, säger Ulrika.

Kronhagsskolans gympasal är fylld till brädden den här kvällen. Alla är fokuserade och rör sig i en böljande enhet åt ett och samma håll. Allt för att inte krocka. I mitten jobbar ledarna för att instruera och peppa. Musiken överröstar all andhämtning medan värmen stiger. Fem dagar i veckan erbjuds olika träningspass.

Glädje, styrka och gemenskap. Det är nyckelord för ledarna i Friskis & Svettis, Eva Länk, Eva Svensson, Camilla Johansson och Kicki Sundkvist.
Gästledaren Håkan Lindahl från Örebro höll ett högt tempo.

Mer läsning

Annons