Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Lindholms-torpet

Nu har kommunen fått en hyregäst till Lindholmstorpet.¿Det holländska paret Joke och Henrik van Bentum som driver Guldkringlan i Grythyttan har nu också öppnat kaféverksamhet i torpet.

Annons
Kaféägare gånger två. Joke van Bentum och hennes man Henrik van Bentum driver kafé i Grythyttan och har nu också startat kafé i Lindholmstorpet.

Förra året stod Lindholmstorpet tomt. Men nu är det full fart.

– Och i kväll är det cykelbingo som startar härifrån och då blir det mycket folk, säger Joke van Bentum medan hon bär ut stolar och bord för att öppna kaféet för dagen. Sex dagar i veckan har de öppet, men på söndagarna vill de vara lediga och ha tiden för varandra.

Lindholmstorpet har inget godkänt tillagningskök, så Joke och Henrik får inte baka i torpet. Men för ett år sedan flyttade de till Grythyttan från Holland och tog över kafé Guldkringlan. Där har de ett godkänt kök. Så nu bakar och lagar de allt där och kör det varje morgon till Lindholmstorpet.

– Det går bra, förklarar hon.

De öppnade för några veckor sedan. En av deras gäster i Grythyttan kom från Hällefors och tipsade om Lindholmstorpet.

– Och sa att ”kan ni inte göra något där?”. Då tänkte vi direkt att vi startar. Så vi kollade med kommunen och miljökontoret och kom överens för ett par månader sedan, berättar Joke.

Nu kommer de att driva kaféet hela sommaren och går det runt kommer de att fortsätta nästa år. Kommunen står för gräsklippning och underhåll.

– De har nyligen varit här och rustat upp lekparken och sandlådan, förklarar hon.

Joke och Henrik har även anställt ett par säsongsarbetare till torpet för att kunna driva det. Dessutom tänker de öppna ett konditori i Bångbro, i anslutning till värdshuset där.

– Vi hoppas komma i gång med det i augusti, och där blir det året runt.

Mycket jobb. Att driva två kaféer är mycket jobb, men går bra, tycker

Mer läsning

Annons