Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige avslårutvecklingsnämnd

Nej till utvecklingsnämnd. Det är kommunfullmäktiges svar på Barbro Steins (GL) motion.

Annons

Stein har tillsammans med partikamrater föreslagit att kommunen inrättar en utvecklingsnämnd med uppgift att driva frågor om näringslivsutveckling och fysisk planering.

”Behövs ingen nämnd”

Kommunstyrelsen säger att kommunens ekonomiska situation för närvarande inte tillåter detta. Man anser att ks själva kan ha hand om kommunens utvecklings- och näringslivsfrågor. Fullmäktige avslår därmed Steins förslag.

– Det behövs ingen särskild nämnd för att göra ett gott arbete, säger Ritha Sörling (S) som tycker det är en fördel att frågorna läggs hos ks.

Stein beklagar avslaget. Hon saknar ett forum där den fysiska planeringen av kommunen diskuteras. Hon får medhåll av Stefan Backius (V).

– Det är sant att det inte diskuteras hur det offentliga rummet ska se ut, säger Backius.

Förutsättningar finns

Dessa frågor har enligt Ritha Sörling lagts över till Bergslagens kommunalteknik, BKT, samt Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB.

Kommunstyrelserna i norra länsdelen, Knöl-ks, ska i höst diskutera översiktlig regional planering och där ska den lokala översiktsplanen tas upp.

Nuvarande översiktsplan är från 1992 och i fjol påbörjades arbetet med att ta fram en ny. Enligt Sörling finns det förutsättningar för både tillväxt och planering.

Mer läsning

Annons