Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla bilder lockade

Förhandvisningen av den nya Medborgarplatsen i kommunhuset i Hällefors lockade en jämn ström av besökare på nationaldagen. Däremot gjorde regnet att den planerade flaggpromenaden därifrån till hembygdsgården fick ställas in. Deltagarna tog bilen dit i stället.

Annons
Bildutställning. Marianne och Rolf Gustafsson fastnade för bildutställningen. Många gamla minnen väcktes till liv.  BILD: INGVAR SVENSSON

– Vi som trodde att det skulle komma mycket folk, säger Mats Nilsson, ordförande i Hällefors hembygdsförening. Nu var det bara fyra som ville gå och då var det lika bra att ställa in.

I Medborgarplatsen ställde hembygdsföreningen ut ett 30-tal gamla bilder med motiv från Hällefors kommun. Men föreningen har betydligt fler gamla bilder i sin ägo.

1 500 glasplåtar

– Bland annat har vi 1 500 glasplåtar. Hittills har vi gjort kort av mellan 800 och 900, säger Mats Nilsson.

Rolf och Marianne Gustafsson var intresserade av de gamla bilderna som visades i går. De kände igen många miljöer och byggnader.

– Mycket är rivet, säger Rolf. Många av affärerna är borta. Jag minns att just i den här lokalen fanns Skandinaviska banken en gång i tiden.

Mer läsning

Annons