Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam vdi bostadsbolag

En gemensam vd för Hällefors bostads AB och Ljusnarsbergs fastigheter AB diskuteras.– Det skulle ge samarbetsvinster, säger Jan Larsson, vd för Boab.

Annons

Ökat samarbete mellan de två kommunala bostadsbolagen finns i ett utredningsförslag.

– Både Hällefors och Ljusnarsbergs bolag är var och en för små för att bibehålla och rekrytera den kompetens som båda behöver. Om man skapar en gemensam administrativ organisation skulle det kunna underlätta. Detta gäller inte minst vd-rollen, säger Jan Larsson.

Eftersom nuvarande vd i Ljusnarsberg Lars Westlund går i pension vid årsskiftet känns detta lägligt, menar Larsson. Själv är han anställd på deltid av Boab på konsultbasis vilket är en tillfällig lösning.

Flera områden

– Vi har haft en del diskussioner bolagen emellan och det finns fler områden att samarbeta över, exempelvis på driftsidan. Eftersom det i dag krävs mycket specialkompetens kan det vara enklare att klara rekrytering av ingenjörer och tekniker med en gemensam lösning.

Jan Larsson säger att detta är en unik lösning.

Rekrytering i höst

– Att slå samman bolagen finns inget lagutrymme för, men hitta samarbetsformer finns inget hinder för. Så vitt jag vet har detta inte provats någon annanstans i Sverige.

Rekryteringen av vd påbörjas i höst och i februari hoppas man att tjänsten ska vara tillsatt.

Mer läsning

Annons