Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Nilsson ny chef förbildningsförvaltningen

Tydlighet och målmedvetenhet är viktigt för att nå resultat. Göran Nilsson är ny chef på kommunens bildningsförvaltning och ser uppdraget som en utmaning.

Annons
Gillar utmaningar. Han vill öka självförtroendet och den ekonomiska medvetenheten hos all personal. Göran Nilsson är ny chef på kommunens bildningsförvaltning och har anställts på ett år.

Han är lärare i botten och har jobbat som skolledare i Skövde kommun. För omkring tio år sedan startade han en friskola, men den försattes i konkurs för ett år sedan. Göran Nilsson kände att han ville fortsätta jobba inom skolans värld och tjänsten i Hällefors lockade.

– För mig är det helt nytt att jobba som förvaltningschef och inget sitter i ryggmärgen. Jag måste vara ödmjuk och på alerten.

Han räds inte uppgiften, trots de ekonomiska svårigheterna som är ett faktum och de organisationsförändringar som är på gång.

– Ekonomiska begränsningar finns alltid, men visst det kanske är speciellt i Hällefors. Men hushållar du inte med pengar kanske du inte heller hushållar med tid, tänker jag. Det kanske görs fel saker.

Göran Nilsson har inget emot att jobba i uppförsbacke.

– Nej, för om allt flyter - vad ska man då med mig till? Tacksamt är att det är tydligt vad jag ska göra och vad mitt arbete ska gå ut på. Grovt beskrivet ska vi anpassa verksamheten till ekonomin och höja måluppfyllelsen bland eleverna, samtidigt som vi måste ge akt på kvaliteten i verksamheten.

Han anar en osäkerhet i beslutsgången och även okunskap ute i verksamheten om hur allt hänger samman. Håller inte enheterna budget påverkar det verksamheten i stort. Göran Nilsson vill få alla att se kopplingarna, få personalen med på samma tåg.

Även om han värjer sig mot det hierarkiska tänkandet vet Nilsson att han som chef måste se till att det som behöver göras blir gjort. Han tycker inte att hans nypor är hårda, men han förespråkar tydliga besked och betecknar sig själv som envis.

– Min uppgift är att ha koll på utvecklingen. Allt detta kräver god kontakt med personalen. Jag måste helt enkelt ut bland folk och lyssna, prata och informera.

Mer läsning

Annons