Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott vårdarbete ger statligt bidrag

Kommunens omsorg får drygt 1,1 miljoner kronor i statliga bidrag för gott arbete inom äldrevården. Pengar som ska höja kompetensen ytterligare.

Annons
- Vi vet också att det görs mycket fantastiskt ute i verksamheten, säger Ann-Louise Eriksson, medicinskt ansvarig sjuksköterska inom Hällefors kommun.

Den som gör bra får möjlighet att göra ännu bättre. Statsmakterna har tillsammans med SKL, Sveriges kommuner och landsting, kommit överens om att dela ut prestationspengar till landets kommuner.

Det rör sig om totalt 915 miljoner kronor som går till verksamheter som ger en sammanhållen vård och omsorg till de mest sjuka äldre. Mätningarna gäller arbete utfört under 2013.

I fjol fick Hällefors kommun närmare 1,5 miljoner kronor i prestationsersättningar genom att delta i olika nationella kvalitetsregister. Ambitionen var då att fortsätta utveckla kvaliteten vilket man också gjort.

Nu får kommunen drygt 1,12 miljoner kronor i statliga stimulansbidrag.

– Det betyder otroligt mycket. Vi vet att det behövs en hel del kompetenshöjningar hos personalen och då kan vi använda dessa pengar, som ligger utanför budgetramen, säger Ann-Louise Eriksson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Målet är att utveckla och höja kvaliteten ytterligare inom äldrevården.

– Förmodligen blir det någon form av spetskompetens inom olika specifika områden pengarna satsas på. Vi köper kanske in utbildning, om exempelvis bemötandet mot äldre som lider av demenssjukdomar.

Prestationspengarna ska gå till förebyggande arbete.

– Känns verkligen bra att vi har lyckats även i år. Vi får kredit för ett bra arbete och kan dessutom jobba för att bli ännu bättre.

Ann-Louise Eriksson har inte tagit något för givet.

– Vi ligger fortfarande på andra plats i Örebro län, medan andra har dalat. Det känns skönt att vi håller kvar det goda arbetet. Kanske vi har kommit på ett hållbart arbetssätt, fått till något som fungerar över tid.

Bidraget skickar också positiva signaler in i verksamheten som rullar in i goda cirkelgångar. Morötter som är viktiga för personalen framhåller Eriksson.

– Vi vet att brister finns och att förbättringar behöver göras, men vi vet också att det görs mycket fantastiskt ute i verksamheten. Det får vi aldrig glömma bort, säger Ann-Louise Eriksson.

Viktigt är nu att alla ute i verksamheterna får uppskattning.

– Det är personalen som gör bidraget möjligt, de som utför jobbet, framhåller Ann-Louise Eriksson.

I det fortsatta arbetet är det också av stor betydelse att få med personalen på vagnen.

– Diskussionen om vilka förbättringar som behövs, var det behövs mest, ska ske tillsammans med personalen. Representanter från verksamheten ska delta i samtalen.

Mer läsning

Annons