Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillat på menyn trots regn

Regnet vräker ner men lite väta stoppar inte Roland Wallins grillplaner. Ska det vara grillfest med PRO så ska det, oavsett väder.

Annons
Korvgrillning. Roland Wallin ser till att alla ska få något att äta.

Två gasolgrillar är igång under rotundans tak utanför Sörgårdens kök. Där under, i skydd från hällregnet, står Roland och grillar korv i massor.

Inomhus, i köket precis intill, sitter resten av festdeltagarna.

– Faktiskt hela 28 personer har letat sig hit trots vädret. Inte alls illa, konstaterar Roland.

Medan Roland grillar korv så håller Barbro Andersson, folkhälsosamordnare från Örebro läns idrottsförbund, ett föredrag om betydelsen av att leva ett aktivt liv även fysiskt som människa oavsett ålder. Barbro berättar om de senaste forskningsrönen och ger handfasta tips för motion och träning.

Hösten igång

PRO Grythyttan har startat sitt höstprogram denna onsdag i och med grillfesten.

I höst har föreningen flera saker på gång, bland annat finns det planer på en promenadgrupp med stavgång och gymnastik. ABF:s representant är dessutom inbjuden till nästa träff den 16 september för att diskutera framtida eventuella studiecirklar.

När Barbro har talat färdigt är det Bosse Perssons tur. Han sjunger och spelar gitarr. Och samtidigt börjar korvarna bli klara. De bärs in i matsalen och flera i föreningen hjälps åt med att servera alla gäster.

Grillfesten är en tradition i föreningen. Tidigare hade PRO denna träff i Älvestorp men på senare år är det Sörgårdens kök som gällt för festligheterna.

Nu är det serverat. Vera Jensen häller upp dricka åt Marianne Erlandsson.
Sjöng till maten. Det gjorde Bo Persson.

Mer läsning

Annons