Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grötfest inledde PRO-året

Med risgrynsgröt inledde Hällefors PRO föreningsåret 2015. Och nu ligger ett medlemsår fullt av möjligheter till aktiviteter framför PRO:arna.

Annons
Grötfest hos PRO. Mera gröt, tack! Gunnar Gustavsson är hungrig och Gunnel Andersson ser till så att Gunnar ska få äta sig mätt idag också. Det var grötfest hos PRO när föreningen hade årets första medlemsmöte i Hällefors Folkets igår, onsdag.

– Vi har massor på gång. Till exempel ska vi på Hjalmar-revyn i februari. Och på VM-stafetten i Falun, berättar Lars-Erik Book, ordförande i Hällefors PRO.

På onsdagens eftermiddag träffades föreningsmedlemmarna i Hällefors Folkets hus. Medlemsmöte med gröt, kaffe och föreningsinformation stod på dagordningen. Mötet startade med gröt.

– Annars blir det ju kall gröt. Hugg i nu allesammans, uppmanade Gunnel Andersson och Gun-Britt Widlund som skötte utspisningen av gröten.

Första onsdagen varje månad har PRO styrelsemöte. Andra onsdagen ett medlemsmöte.

– Sedan förra året har vi även börjat med träffar över en kopp kaffe i Vita villan på tisdagen efter månadsmötet. Det brukar komma fram många bra idéer när vi sitter ner och småpratar runt fikabordet, säger Curt Nilsson, vice ordförande i föreningen.

Nu väntar många aktiviteter att engagera sig i under året. Till exempel en studiecirkel om Jämtland, en datorkurs, en kurs i hur en modern mobiltelefon används och en snickarikurs. Och så de välbesökta PRO-danserna förstås. Årets första dans i Hällefors sker nu på fredag kväll.

Glada miner vid gröttallrikarna. Håkan Persson, Maj-Britt Henriksson och de andra vid matbordet låter sig väl smaka.

Mer läsning

Annons