Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grythyttan representerat i Almedalen

Carl Jan Granqvist, Mia Spendrup och Mischa Billing är alla tre på plats i Almedalen denna vecka när länet representeras på Gotland.

Annons
Till Almedalsveckan. Carl Jan Granqvist.

Almedalsveckan på Gotland har startat. Och Örebro kommun och länet ska förstås visas upp. Med bland annat krögaren Carl Jan Granqvist, Mia Spendrup vd för Grythyttans gästgiveri och Loka brunn samt sommelier Mischa Billing från Örebro universitet.

Och det ska förstås handla om måltiden när Carl Jan Granqvist, Mischa Billing, med koppling till Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, och Mia Spendrup representerar länet. Det berättar projekt Örebro i Almedalen i ett pressmeddelande idag.

Det ska handla om mat som är miljövänlig, hälsosam och etisk. Och konsumenternas krav på maten är ett av ämnena som behandlas under Örebros storsatsning i Almedalen, med Granqvist och Billing i panelen. Seminariet om hur forskningen kan bidra med innovationer till maten i restauranger och butiker arrangeras av Örebro universitet, en av organisationerna som gemensamt samlar sig under ”Örebro i Almedalen”.

– Vi som konsumenter ställer högre krav på maten nu än någonsin tidigare, och eftersom vårt universitet har forskning i världsklass på det ämnet känns det naturligt att ha med det som en del av hur vi visar upp Örebro för andra städer, myndigheter och politiker, säger Anna Iderot Bjelke, marknadschef på Örebrokompaniet och sammanhållande i projektet Örebro i Almedalen, i pressmeddelandet.

Förutom universitetet medverkar även Örebro kommun och Kommuninvest i Örebro i Almedalen. Målet är att visa upp Örebros bredd, och det görs med hjälp av seminarier om allt från högre utbildningens roll för tillväxt och jobb till kommunala sociala investeringar och hur de stora kommande investeringarna i infrastruktur och bostäder ska finansieras, enligt pressmeddelandet.

Till Almedalsveckan. Mia Spendrup.
Till Almedalsveckan. Mischa Billing.

Mer läsning

Annons