Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudstjänst för fyrfota vänner

Får man ta hunden med sig in i himlen? Kanske kom den frågan närmare ett svar efter midsommardagens husdjursgudstjänst på Skräddartorp. Marie-Louise Danielsson-Tham som höll i gudstjänsten tog upp frågan om djuren har en själ.– Och det står faktiskt i Bibeln, svart på vitt, att det har de, sa hon i sin predikan.

Annons

– Av tradition är midsommardagens gudstjänst på Skräddartorp alltid husdjurens gudstjänst, så de är extra välkomna här i dag, sa Marie-Louise Danielsson-Tham när hon inledde gårdagens gudstjänst ute i det gröna vid Grythyttans hembygdsförenings gård Skräddartorp.

– Husdjursgudstjänsterna har varit en tradition sedan 1997, i snart tjugo år.

Ett dussintal besökare och något färre husdjur hade slutit upp till gudstjänsten som inleddes med en annorlunda klockringning.

– Vi har inga kyrkklockor här, men vi har fågelkvitter och det är lika vackert, sa Marie-Louise Danielsson-Tham som också påminde om att högtidens liturgiska färg är grön.

– Hade vi varit i kyrkan så hade där varit gröna textilier, men nu är vi omgivna av den gröna naturen, sa hon.

Marie-Louise Danielsson-Tham lyfte fram passager i bibeln som handlar om djur och berättade att djuren har ett eget skyddshelgon – den helige Franciskus av Assisi.

Kyrkvärden Wilhelm Tham höll en bön för djuren och kollekten för dagen gick till Örebro katthem.

Mer läsning

Annons