Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors bjöd på stor vårshow

Det var studs, det var hopp, det var snurr och det var jubel. Det var Hällefors gymnastikförenings stora vårshow helt enkelt.

Annons
Stor vårfestival. Med massor av gymnastik och glädje. Hällefors gymnastikförening fyller 30 år och är mer livaktig än någonsin

Eller gymnastikfestival som klubben också kallade den föreställning som bjöds publiken i Sporthallen.

– Klubben fyller 30 år till hösten och det ska vi förstås fira ordentligt. Nu har vi en annorlunda show, som är lite kortare i tid, och till jul kommer vi tillbaka med en stor jubileumsshow, inledde Laila Palm från HGF fredagskvällens evenemang.

Sedan ropades gymnasterna in på scenen. Och de kom ut på golvet på led efter led och de tycktes aldrig sina i antalet. Men så driver också HGF en av de största folkrörelserna i Hällefors kommun. När HGF har show är det alltid fullsatt på läktaren och lika fullsmockat på golvet med gymnaster.

Så startade programmet med Waterloo och ”Napoleons armé” som fullkomligt invaderade scengolvet med akrobatik. Sedan gympade minstingarna till trummornas rytm varefter monstren rockade loss till musik av den finska hårdrockgruppen Lordi. Efter lottdragningar och prisutdelningar vidtog del två i gymnastikfestivalen. Artisterna gav allt och det uppskattades av publiken.

Mer läsning

Annons