Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors firade julen 2014 i förskott

Lördagseftermiddagen gick i julens och gymnastikens tecken i Hällefors. Ett fullsatt idrottshus erbjöds gymnastikföreningens julshow, modell 2014.

Annons
Tomtehopp. Det gällde inte mist att få tomteluvan med sig i farten. Det gick bra för de flesta.

Barn och ungdommar från tre år och uppåt visar upp vad de sysslat med under året i olika program uppiffade med jultillbehör. Så har det varit sedan urminnes tider nästan och traditionen lockar fortfarande som förr. Alla kunde ändå inte vara med i år. På golvet satt Evelina Hillbom med en hörselskyddsförsedd mycket liten dotter.

– Just nu har jag inte så myckjet att välja på. Jag började som fyraåring i gymnastikföreningen för 20 år sedan. Mamma var ledare, liksom jag varit de senaste åren. Det här kommer jag aldrig ifrån, säger Evelina Hillbom.

Eftermiddagens program inleddes med hundratalet gymnaster i ett traditionellt luciatåg med Julia Ståhl under luciakronan, innan de olika gruppernas sammanlagt åtta nummer under ett par timmar sedan rullade på.

Ett var Disneyfigurerna. Trettiotalet tjejer mellan 6-9 år hade inspirerats av olika Disneyfigyrer i sina klädval. Oavsett utstyrsel ledde en del ansiktsuttryck och minspel hos deltagarna till olika karaktärer hos dvärgarna i Snövitsagan. Det var skratt, gäspningar, kloka uttryck, sammanbitna miner, lite blyga och till och med lite uppspelt tokiga anledsdrag inför anspänningen.

Tävlingsgrupp. Lilla tävlingsgruppen knep nyligen guld i matta och silver i fristående vid en tävling i kristinehamn. Foto: Michael Landberg
Ingångsnummer. Lucia Julia Ståhl, 25 småtomtar, 50 tärnor och 25 stjärngossar inledde showen.
Utan krona. Befriad från luciarekvisitan ingick Julia Ståhl i tävlingsgruppen.
Disneynummer. Flickorna i åldern 6-9 år hade Disneytema och där fanbns allt från syrsor till Pochahontas.
Tillfälligt uppehåll. –I år har jag inte så mycket att välja på, säger Evelina Hillbom som hade dottern Hailey i knät i stället för att delta i julshowen.
Sångröst. Linda Skaret Örtlund stod tillsammans med Melinda Elmbark för sången i luciaingången och Linda för solojulsång mitt i programmet.
Evig gymnast. Laila Palm har ständigt funnits med och hållit i trådarna i Hällefors gymnastikförening.
Vilken Pigg? Det här kan väl vara både Musse och Mimmi Pigg i Disneytemat.

Mer läsning