Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors goda idéer och visioner lyftes frampå konferens

Framtidsverkstaden ska skapa mer delaktighet hos såväl politiker som anställda när det gäller förändringsarbetet inom kommunens omsorgsverksamhet.

Annons

Ett tvådagars seminarium har hållits med ett 40-tal deltagare från omsorgsnämnd, förvaltningens tjänstemän, övrig personal samt fackligt förtroendevalda. Framtidsverkstaden syftar till att öka delaktigheten och möjligheterna att påverka utvecklingen. Det finns beslut om en ny ledningsorganisation, att boenden ska renodlas, att hemtjänsten ska vara bas i förvaltningen samt att cirka 80 vård- och omsorgsplatser ska finnas.

Skapa nytänkande

– Viktigt är att vi inte alls hade ekonomin med. Tanken är att lyfta de goda idéerna och visionerna. Ekonomin blir sedan mitt ansvar, säger förvaltningschef Katarina Strömgren Sandh.

Listor på vad som är bra, mindre bra och rent av dåligt sammanställdes. Alla gavs också tillfälle att spåna fritt om framtidsmöjligheter. Allt ska leda till konkreta utvecklingsplaner där förhoppningen är att bryta mönster och skapa nytänkande.

– Detta är ett arbetssätt jag hoppas vi ska kunna använda i framtiden. Jag tror på samtal och dialog. Tydliga roller i arbetsfördelning är viktigt, men de behöver inte suddas ut av möten mellan grupper och människor. Delaktighet är viktigt, säger Strömgren Sandh.

Utvecklingsplan

Ett underlag från seminariedagarna har sammanställts och presenterats för omsorgsnämnden. I september-oktober ska förvaltningschefen lägga fram ett förslag till utvecklingsplan till nämnden. Den ska sedan ligga till grund för ett beslut i höst.

Mer läsning

Annons