Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors kan bli centrum för utveckling av datorspel

Hällefors kommun ansöker om att bli samarbetspartner med det globala datorspelsprojektet Stugan. Projektidén är att 20–25 unga spelutvecklare från hela världen samlas i projektet för att utveckla sina datorspel.

Annons

I augusti kontaktade Jana Karlikova, projektledare för Stugan, Hällefors kommun, för att höra sig för om förutsättningarna fanns för ett eventuellt samarbete. Hällefors har en väl utvecklad IT-infrastruktur, lämpliga lokaler och möjlighet att erbjuda boende för ungdomarna, konstaterade projektledaren, och det blev bestämt att kommunen skulle anmäla sitt intresse för att bli en samarbetspartner i datorspelsprojektet.

– Vår del i projektet blir

i så fall att hålla med lokaler och infrastruktur. Vi har väldigt bra utbyggd fiberanslutning i kommunen och vi har ledigt i skolan under sommaren. Vi tycker att det här är ett bra sätt att marknadsföra Hällefors kommun, berättar kommunalråd Christina Johansson (M).

Stugan är en ickevinstdrivande organisation med ambition att främja unga spelutvecklare. Bakom projektet finns personer från den svenska spelindustrin, som Oskar Burman, Tommy Palm och Per Strömbäck. Det är ett internationellt projekt dit ungdomar ansöker om att få delta. Om de väljs ut är ungdomarna med kostnadsfritt och jobbar med sin spelidé med stöd av projektet. Sommaren 2015 ska projektet ske.

Mer läsning

Annons