Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors kulturskola bäst i länet

Kulturskolan i Hällefors utses för tredje året i rad till den bästa i länet av Lärarförbundet. I riket hamnar man på andra plats.

Annons
Bäst i länet. Kulturskolan i Hällefors har för tredje året i rad utsetts av Lärarförbundet till den bästa i Örebro län. Här ger danselevernaen föreställning på torget.

Syftet med priset, instiftat 2009 av Lärarförbundet, är att sätta fokus på ungas möjligheter att ägna sig åt bild, dans, musik, teater med mera och vilken betydelse det kan ha för kunskapsutvecklingen. Man vill också lyfta fram kommuner som satsar på området för att inspirera andra.

Kriterierna för priset är vilka resurser kommunen ger musik- och kulturskolan, avgiftsnivån samt andelen av kommunens elever som deltar i den frivilliga verksamheten.

I Örebro län toppar Hällefors kommun listan.

– Fantastiskt roligt. Vi firar 20 årsjubel i år och har lång erfarenhet av samverkan mellan skola och fritid som utvecklat verksamheten, säger kulturskolans rektor Marianne Sörenson.

– Vi är en liten kommun men kan erbjuda många möjligheter för barn. Rent politiskt har man varit noga med att skapa en verksamhet för alla och det tycker jag är både bra och viktigt. Vi har en stor procent av unga som fortsätter utanför skolan hos oss och det är jag stolt över.

– Alla blir självklart inte kulturarbetare men får chansen att utveckla en rad egenskaper hos sig själva, säger Sörenson.

Sveriges bästa musik- och kulturskola finns enligt Lärarförbundet i Bollnäs.

Placering i länet (riket)

Hällefors (2)

Karlskoga (23)

Degerfors (73

Ljusnarsberg (86)

Lindesberg (139)

Hallsberg (182)

Örebro (203)

Askersund (209)

Kumla (229)

Lekeberg (277)

Laxå och Nora saknar musik- och kulturskola.

Mer läsning

Annons