Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors laddar för nostalgi

Mängder med amerikanska glidarbilar, V8-muller, kromglans, brylcreme i håret, rockabillymusik och gamla motorcyklar. Nu är det dags för årets upplaga av Hällefors nostalgidagar.

Annons

Fredag till söndag är det nostalgidagar. Nytt för i år är att Hellefors Motorcykelklubb, HEMCK, deltar under lördagen. Klubben firar dessutom 30-årsjubileum.

Cyklar från 20-talet

– Så nu tänkte vi visa upp oss, och då är nostalgidagarna väldigt lämpligt, berättar Morgan Holst, ordförande. Det blir utställning med motorcyklar ända från 1920-talet fram till nu, uppställda framför kommunhuset och längs Sikforsvägen.

Det lär bli en del rariteter, däribland försvarets blåmålade uppvisningsmotorcyklar som användes av ”Armens lejon”.

– Och själv tänkte jag visa upp en Bultaco 250 cross från 1968 och en rysk sidovagnsmaskin, förklarar han.

Nostalgidagarna drar i gång redan på fredag med gruppen Gabriel som ger konsert kl 19 i kyrkan och två timmar senare uppträder Cosmos Factory på torgscenen.

Lördagen är fullspäckad med veteranfordon, marknad, auktion, utställningar, allsång, modevisning och allt som hör nostalgidagarna till. Det finns till och med frisör på plats för de som vill ha 1950- och 1960-talsklippning.

Har sju Edselbilar

– Och förhoppningsvis blir det många fina bilar, säger Sune Ståhl i arrangörsgruppen för nostalgidagarna. Själv kommer han att visa upp fyra av sina sju mycket sällsynta Edsel-bilar, plus en Lincoln Continental från 1971 som han importerade från USA nyligen.

Få din bil bedömd

De som vill kan få sina fordon bedömda av domare och vara med i en pristävling. Cruisingen börjar kl 14.30, och på kvällen blir det nostalgidans i Krokbornsparken till toner av Alvensfors Eddie Meduza tribute. Söndagen bjuder bland annat på flottfärder och Astrid Lindgrens sagovärld med Systrarna K.

Hela programmet hittar du på www.nostalgidagar.se

Mer läsning

Annons