Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors Lucia sökes

Vem blir Hällefors Lucia 2014? Det ska vi inom några veckor få veta. Men nu går nomineringstiden inför arrangemanget in i sitt slutskede.

Annons
Lucia 2014 sökes. År 2013 var det Amber Klaassen som fick hedersuppdraget att vara Hällefors Lucia.

Hällefors Lucia är en obruten tradition med start år 1959 när den första lucian i Hällefors kröntes. Det gör att årets lucia blir nummer 56 i ordningen av lucior från kommunen.

I fjol hette lucian Amber Klaassen och hon kröntes på sedvanligt vis i Hällefors kyrka på kvällen den 12 december.

Nu ska Lucia 2014 koras. Och det är folket i bygden som nominerar sina kandidater till detta. Reglerna är enkla: Den nominerade ska vara flicka, minst 15 år och vara intresserad av att göra en humanitär insats i samband med luciafirandet. Den nominerade bör förstås även tycka om att sjunga då detta ingår i lucia-paketet.

Senast den 14 november ska kanidaterna till årets luciatåg vara meddelade till Hällefors-Hjulsjö församling som är huvudarrangör att Hällefors Lucia. Anmäl din kandidat på telefon 0591-640 19.

Av de nominerade kandidaterna utses en till Lucia genom lottning. Övriga flickor blir tärnor. Den 13 december ska sedan Lucia med tärnor sprida ljus och värme i kommunen med sångframträdanden.

Mer läsning

Annons