Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors med i klimatupprop

Kommunen deltar i Örebroregionens Klimatupprop, men inte utan politisk diskussion. Ursprungsförslaget var att utreda frågan mer.

Annons

Tjugo företag och organisationer grundade i maj 2009 Örebroregionsens klimatupprop. Syftet är att samla goda krafter samt att företag och organisationer visar att man tar ansvar för att minska sin egen klimatpåverkan. Satsningen ska även vara en möjlighet att stärka konkurrenskraften.

I slutet av förra året var 50 företag och organisationer anmälda.

I kommunstyrelsen föreslog ordföranden Peter Carlsson (S) att kostnaderna skulle utredas först liksom vilka åtaganden som gäller. Örjan Fredriksson (V) håller inte med.

– Det vore extremt anmärkningsvärt om kommunen inte går med.

Deltagaravgiften är på 1 500 kronor per år och ska inte vara ett hinder anser Fredriksson. Åtaganden är att lämna in vissa rapporter om klimatpåverkande utsläpp och energianvändning och här kan kommunen lämna redovisningar i den utsträckning man kan anser Fredriksson.

Carlsson valde efter viss ordväxling bland ledamöterna att ansluta sig till Fredrikssons argumentation. Kommunstyrelsen säger därmed ja till att gå med i uppropet.

Mer läsning

Annons