Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors redo för Brolle och nostalgi

På fredag kväll startar Nostalgidagarna 2014 i Hällefors. Bland annat väntar veteranbilscruising och folkparkskväll med Brolle.

Annons
Brolle och hans rosa Cadillac är ett av de stora dragplåstren när Hällefors ska fira Nostalgidagar.

Det är ett brett programutbud för Nostalgidagarna i år. En hel del återkommande events men även en hel del nyheter.

- En sak som är kul är att vi har Sverigepremiär på filmen Blended på fredagskvällen i Folkets hus-bion, berättar Kerstin Nyström från arrangörsgruppen för Nostalgidagarna.

Även söndag kväll visas filmen i biosalongen.

Fredagen inleds med Evergreens med bandet Gabriels i Hällefors kyrka. Och ett tivoli ställs upp intill Pekås på kvällen.

Lördagen är sedan som vanligt den stora huvuddagen för evenemanget.

- En nyhet är att vi har ett större inslag med veteranmopeder under lördagen. Båda mopedklubbar i Hällefors, MVG och Mopedistorna, är med och de kör även två mopedcruisingar under dagen.

Mopedistorna har även ett kafé intill torget där de säljer ätbart med tema 1950-60-tal. Till exempel klassikern varm korv i papper.

- Mopedistorna har även klätt sig efter sina mopeders årsmodeller och detta att klä sig i nostalgikläder tycker vi är ett trevligt inslag som växer för varje år vi har Nostalgidagarna.

Bland annat kommer föreningen Dans för sköjs skull ha dansuppvisning på torget i tidsenlig nostalgiklädsel.

Det blir musik också på torget med Lennie Kvarnström och med The Wicketts. Och frisörerna är redo med sax och hårvårdsmedel för att fixa till tidsenliga frisyrer på folk. Och så är det förstås den stora veteranfordonsamlingen på torget. Med cruising till Grythyttan på eftermiddagen plus en spontancruising lite senare på kvällen från Bilcenter Toyota till Krokbornsparken.

Och i Krokborn väntar förstås Brolle och hans gäng. Och Brolles rosa Cadillac.

- Vår förhoppning är att Brolle även kan vara med i spontancruisingen, säger Kerstin Nyström.

Företagarna arrangerar hela nostalgiprogrammet i samverkan med föreningar, företag och Hällefors kommun. Krokbornskvällen med Brolle är Hällefors IK huvudarrangör för.

Söndagen bjuder som vanligt på en barn- och familjedag i Krokbornsparken. Det blir bland annat uppvisning av Hällefors gymnstikförening, trollerier, Mulle och Skräptanten och löparklubbens mini-jogg.

Mer läsning

Annons