Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors redo för ny mässa

Med invigning av landshövding Rose-Marie Frebran är arrangörerna nu redo för utbildnings- och företagsmässan Du behövs i Formens hus den 18 mars.

Annons
Här ska bli företagsmässa. Bottenvåningen i Formens hus ska bli mässlokal igen när Du behövs-mässan anordnas, berättar Elin Abelson, Hällefors kommun.

Från de tidigare Du behövs-mässorna som framförallt riktades till årskurs 8 och 9 breddas nu mässtänket. Det blir en företagsmässa med inriktning på utbildning för arbete och företagens behov av kompetens och nu riktar sig mässan både till grundskolans äldre elever, gymnasiet som till allmänhet.

– Det blir drygt 30 utställare och parallellt med mässan sker olika seminarier kring rekrytering och utbildningsbehov, berättar Elin Abelson, projektledare på Hällefors kommun.

Kommunen arrangerar mässan tillsammans med Hällefors folkhögskola och Pihlskolan. Förutom företag som bland annat Ovako, Loka brunn och Grythytte bemanning, deltar kommunens omsorg och bildningsverksamhet och berättar om framtida rekryteringsbehov och vilka utbildningar som då krävs för arbetstagaren. Örebro universitet, folkhögskolan samt Pihlskolan och Spångbergsgymnasiet finns också på plats och informerar om studiemöjligheter.

– Och en inspirationsföreläsning hålles med Marie Dahlgren, platschef på Loka brunn, om hennes karriärresa.

På kvällen ges möjlighet till nätverkande med mingel för utställare och företag.

Mer om Du behövs-mässan

Mässlokalen öppnar för allmänheten klockan 12.30 med invigningstal av landshövdingen klockan 13.

Fram till klockan 15 ligger fokus på elever från årskurs 8-9 och på gymnasienivå men allmänheten är inbjuden hela eftermiddagen och det är fritt inträde.

En grundidé med mässan är att visa vilken kompetens som efterfrågas på den lokala arbetsmarknaden och vilken utbildning som då krävs för en arbetstagare.

Mer läsning

Annons