Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälleforsare fick tycka om centrum

Handeln, parkeringar och ett attraktivt centrum. Det var vad den senaste medborgarpanelen i Hällefors handlade om.

Annons

Årets andra medborgarpanel är genomförd och finns nu redovisad. Den här gången var det 44 personer som tog chansen att lämna sina idéer och synpunkter när centrum stod i fokus. 

En fråga handlade om hur man skulle kunna säkerställa att handeln finns kvar och utvecklas. Här var det flera som konstaterade att den ökande internethandeln är ett hot. Men bra priser och utbud, och ett snyggt centrum, skulle kunna vara sätt att ändå få folk att handla lokalt för att hålla handeln levande. Några förslag handlade också om att kommunen skulle stötta nyetableringar, och propagera för vikten av att handla på hemmaplan.

Ökad trivsel kan nås med fina planteringar, fasta torgstånd och fik med generösa öppettider. Och binda ihop centrums ytterdelar skulle kunna göras med trivsamma gång- och cykelstråk, samt bättre skyltning.

Hur parkeringsplatserna skulle kunna bli fler ville kommunledningen också ha svar på. Här var dock majoriteten av åsikten att det inte behövs fler parkeringar, utan att de befintliga, med viss modifiering, räcker gott.

Angående kommunhusets vara eller icke vara var dock åsikterna delade.

Mer läsning

Annons