Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälleforsare löpte amok - döms till två års fängelse

Hälleforsbon prejade en cyklist av vägen och jagade ett par i en bil.
Nu döms han till två års fängelse.

Annons

Det finns ingen förklaring till varför mannen under samma kväll gav sig på tre helt oskyldiga personer, en cyklist och ett par i en bil. Själv nekade hälleforsaren helt när han stod inför rätta åtalad för händelserna den 17 maj.

Det började med att en cyklist passerade mannens bil som stod slarvigt uppställd snett över en väg i närheten av Silvergruvan. Efter en stund märkte cyklisten att bilen kom i fatt honom och därefter körde på honom.

Cyklisten for ner

i diket och attackerades sedan av hälleforsaren. Han blev slagen på handen och i huvudet men skyddades av sin cykelhjälm och fick inga allvarligare skador.

Tre gånger attackerades cyklisten. Sista gången fick han slänga sig i en slänt när bilen kom i hög fart mot honom.

Bara en liten

stund senare gav mannen sig på ett par i en bil. Han jagade dem länge medan mannen som körde gjorde desperata försök att komma undan hälleforsaren. Två gånger var paret nära att prejas av vägen och flera gånger blockerade hällleforsaren deras väg.

Senare på kvällen greps mannen under mycket dramatiska former av polisen. Han gjorde våldsamt motstånd och poliserna fick ta till både pepparsprej och fysiskt våld för att få bukt med honom.

Mannen döms nu till två års fängelse för de här brotten och en rad andra brott som han gjort sig skyldig till. Han är dömd flera gånger tidigare och har problem med droger och sin psykiska hälsa.

Mer läsning

Annons