Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HOB går inte till val i höst

Hällefors oberoende, HOB, ställer inte upp i valet till kommunfullmäktige i Hällefors i höst. Anledningen är brist på folk som vill jobba politiskt för HOB.

Annons
Inget mer HOB. Det berättar Mats Runqvist (HOB).

Det har en tid varit oklart hur det skulle bli med HOB:s framtid i kommunfullmäktige i Hällefors. För några veckor sedan sade Mats Runqvist (HOB) att partiet hade svårt att få kandidater till en valsedel i höst, men att ambitionen var att HOB skulle kunna presentera en lista till höstens kommunval.

Nu har HOB dock tagit beslutet, HOB ställer inte upp till valet i Hällefors i september. Det meddelade Runqvist på dagens kommunfullmäktige i Hällefors.

- Vi hoppas ändå att våra väljare kan hitta andra alternativ att välja i kommunvalet i höst, säger Runqvist.

Och som anledning till att HOB inte går till val anges att partiet saknar kandidater till en vallista.

År 1994 erövrade Hällefors oberoende sitt första mandat i Hällefors kommunfullmäktige. Mats Runqvist satte sig på den platsen.

Vid valen 1998 och 2002 gav väljarna HOB 6 mandat. År 2006 och 2010 fick HOB 4 mandat. HOB satt en kortare period i en maktposition i kommunen under nuvarande mandatperiod tillsammans med Socialdemokraterna, Centern och Vänstern. Denna samarbetskoalition sprack dock efter en tid.

HOB har nu ändå valt att behålla partiföreningen tills vidare om en aktivitet skulle starta igen framöver.

Mer läsning

Annons