Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hökhöjden ska få nya skyltar

Nya skyltar och naturvårdarbete i naturreservatet Hökhöjden ska ske. Det ska kosta 25 000 kronor, pengar som kommunstyrelsen nu skjuter till.

Annons

Det är Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, som ansökt om pengarna för åtgärderna i Hökhöjden. I samband med att kommunfullmäktige tidigare antog sitt naturvårdsprogram så beslutades det också att BMB tillsammans med kommunen ska besluta om vilka åtgärder som ska prioriteras i naturvård och att BMB sedan ska ansöka om pengar och resurser inför varje budgetår om detta.

Det bestämdes dessutom att BMB ska samarbeta med Idrottsalliansen Hurtigtorpet när det gäller saker som behöver göras i Hökhöjden.

Nu ska den informationsskylt som redan finns vid Hökhöjden aktualiseras plus att ytterligare två nya skyltar ska sättas upp, dels vid infarten till Hökhöjden och den restaurang som finns där, dels vid campingen i Sikfors.

Idrottsalliansen ska nu utföra en del skötselarbete i skogen i naturreservatet. Till att börja med ska ungskog glesas ut nära Hurtigtorpets friluftsanläggning. Kommunen ska betala bränslekostnaderna för detta arbete.

Mer läsning

Annons