Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur konst ska visas i Hällefors förändras

Hur Hällefors utställningshall ska skötas ska förändras. Mer lokala konstnärer ska ges plats och ett ökat ansvar för utställningarna ska läggas på konstnärerna själva.

Annons

– Vi har tidigare bedrivit utställningsverksamheten i utställningshallen tillsammans med Hällefors kommun och Konstfrämjandet. Men Konstfrämjandet finns inte kvar lokalt och allt mer ansvar för verksamheten har hamnat hos ABF, berättar Eva Ströman, verksamhetsansvarig på ABF.

Bredsjö kulturkooperativ har skött utställningarna på uppdrag av ABF. Men nu vill ABF och kommunen testa ett annat upplägg för hur konstverksamheten kanske ska skötas. Ett öppet möte där detta ska diskuteras sker i kväll i Hällefors bibliotek där utställningshallen också finns.

– Vi vill ha ett annat stuk på verksamheten med ett större ansvar på konstnärerna att själva hänga och sköta sin utställning. Och att konstnärer som vill ha tid i utställningshallen bokar detta via kommunen.

– Men det här är tankar som vi har pratat löst om och nu vill vi veta vad andra människor tycker. Finns det ett intresse att driva konstverksamheten i Hällefors? Och var ska detta i så fall ske? Är utställningshallen i biblioteket bra som konsthall idag? Kanske kan vi förändra lokalen eller ska vi se oss om efter en annan lokal?

Mer läsning

Annons