Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hurtigtorpet får ökat stöd

En akut lösning finns nu för Hurtigtorpet.
Kommunen har gått in med pengar till Idrottsalliansen Hurtigtorpet som nu fortsätter sköta området.

Annons
Idrottsalliansen Hurtigtorpet får ökat ekonomiskt stöd från kommunen och alliansen fortsätter sköta de åtaganden man tidigare kommit överens om vid Hökhöjdens naturreservat.

Det var i slutet av förra året som Idrottsalliansen Hurtigtorpet i ett brev till kommunen avsade sig alla åtaganden i Hökhöjdens naturreservat, där Hurtigtorpet ingår. Peter Wiker i alliansens styrelse var upprörd över att kommunen inte lyssnat, trots att man vid upprepade tillfällen försökt uppmärksamma de ekonomiska bekymren. Nu blev läget akut. Det fattades 120 000 kronor och alliansen kunde inte betala sina räkningar.

– Vi har fått pengar till att betala de akuta räkningarna (120 000 kronor). Nu inväntar vi kommunens översyn av driftsbidragen som är på gång.

Inte skriftligt

Idrottsalliansen får i dag drygt 330 000 kronor per år, men enligt Wiker behövs minst 500 000 kronor för att det ska fungera.

– Vi har ännu inte meddelat skriftligt att vi tar tillbaka våra åtaganden, men det kommer vi att göra. Vi är nöjda med lösningen, eftersom vi utgår från att kommunen aldrig skulle ha hjälpt till om de inte tänker sig en positiv utveckling i frågan om översynen, säger Wiker.

Idrottsalliansen vill inte ställa några orimliga krav på kommunen när det gäller ekonomin. Peter Wiker säger att det enda man vill är att få pengarna att räcka till driften och för att eventuellt utveckla anläggningen något. Några vinstkrav finns inte.

Han har förståelse för att kommunen behöver pengar till annat som också är viktigt, men han tycker det känns bra att ansvariga på kommunen ändå verkar förstå hur mycket en anläggning som Hurtigtorpet skulle kosta om den drevs i kommunal regi. Genom idrottsalliansen hålls kostnaderna nere eftersom mycket arbete sker ideellt.

Mer läsning

Annons