Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga giltiga anbud

Avtalet om utbildningen på det industritekniska programmet ska upphandlas. Nu har anbudstiden gått ut, men inget giltigt anbud har inkommit varför upphandlingen avbryts.

Annons

– Vi fick bara in ett enda svar som dessvärre inte var giltigt, berättar Göran Nilsson, chef på bildningsförvaltningen.

Den 22 juni förra året sade kommunen upp det avtal som gällt sedan den 1 januari 2008 om gymnasieutbildningen på Rinman education. Bolaget Rinman education driver, på kommunens uppdrag, utbildningen som sker på Ovakos industriområde i Hällefors samt undervisning i kärnämnen i Pihlskolans lokaler. Hällefors kommun är, tillsammans med bland annat Ovako, en av huvudmännen i stiftelsen Rinman.

Ambition

Bildningsnämnden hade till att börja med en uttalad ambition att de bara skulle omförhandla avtalet. Men enligt lagen om offentlig upphandling kunde det inte ske. En upphandling krävdes i stället och utbildningen gick ut på anbud fram till december månads utgång.

Inte giltigt

Ett anbud inkom, från Rinman education, som inte var giltigt och upphandlingen har därför avbrutits.

– Det betyder att frågan om vi ska genomföra en ny upphandling eller om vi i stället ska anordna utbildningen på något annat sätt kommer att tas upp på nästa möte i bildningsnämnden i februari, säger Göran Nilsson.

Uppsägningstiden på avtalet är nio månader. Enligt det avtal som gäller i nuläget garanterar parterna utbildningen för alla de elever som just nu går på skolan.

I upphandlingsunderlaget lade bildningsnämnden speciell vikt vid kvalitetsaspekterna på utbildningen och dessa måste accepteras av anbudsgivare för att anbudet ska beaktas.

Mer läsning

Annons