Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga kommentarerfrån kommunalrådet

Inga kommentarer från kommunalrådet Ritha Sörling (S) angående situationen i Svartälvstorp förvaltnings AB. Kommunrevisor Sune Ekman (C) framhåller dock att han situationen kan få allvarliga konsekvenser.

Annons

Ritha Sörling vill inte diskutera Svartälvstorp över huvud taget.

– Inte förrän vi har gått igenom ärendet själva och det har vi inte hunnit, varken i kommunledningen eller politiskt.

I övrigt svarar Sörling enbart: Inga kommentarer.

Kommunrevisorn Sune Ekman är däremot tydlig.

– Situationen är tilltrasslad och allvarlig. Man måste reda ut affären mellan kommunen och huvudägaren. Annars kan konsekvenserna bli allvarliga.

Vägen till en lösning kan bli svår och Ekman tror att juridisk expertis kommer att behövas. Han påpekar att det saknas ägardirektiv vilket är allvarligt nog och det finns ingen ordentlig uppgörelse mellan parterna. Att Hellefors bryggeri sålde bryggeriverksamheten till Spendrups 2008 har gjort att en ny aktör klivit in på scenen. Att det däremot inte har gjorts några förändringar i de olika avtal som finns mellan kommun och bryggeri gör det hela komplicerat.

Själv är han inte överraskad. Ekman säger att man har kunnat se utvecklingen och att problemen har påtalats i tidigare granskningsrapporter, men att ingen har tagit detta på allvar. Enligt honom hade detta kunnat bromsas tidigare.

– Vi ville göra en granskning för några år sedan, men det var omöjligt då annat var viktigare, säger Ekman.

Hur situationen kan ha uppstått är ännu oklart, men det rör sig förmodligen om beslut som har fattats för flera år sedan.

Mer läsning

Annons