Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga topplaceringar för Bergslagens lag i Länscupen

Ända sedan fredag eftermiddag har det varit fullt av liv och rörelse i norra länets ishallar. För 18:de året i rad har Länscupen gått av stapeln.

Annons
I 18 har Örebro läns ishockeyförbund tillsammans med de lokala föreningarna arrangerat Länscupen, så även i år.

I norra länet pågick länscupen i fem olika ishallar samtidigt; Råsshallen, Carlssonhallen, Hällevi, Fellingsbro ishall och Lindehov.

– Det blir rätt mycket jobb. Kafeterian är bemannad från klockan sju på morgonen till sista matchen är färdigspelad på kvällen vid halv niotiden, säger Johan Sandström, assisterande tränare för Hällefors IK:s A-lag.

– Vi från A-laget är också här och hjälper till under helgen, säger Sandström och medger att det vanligtvis är tvärtom, ungdomslagen som ställer upp och hjälper till på A-lagsmatcherna.

– Men vi kan inte bara glida med, vi måste ge något tillbaka till ungdomarna också.

Medan Hällefors IK:s U15-lag under söndagen krigade för en så bra mittenplacering som möjligt i Kumla, så var U13-laget i Nora och mötte Tibro IK.

– Vi vet inte så mycket om motståndet, precis som oss har de bara vunnit en match än så länge, sa Henrik Johansson, tränare, innan lagets sista match gick av stapeln.

Den förlorade man dock med 2-1.

– Det är den sjunde matchen för helgen och spelarna börjar bli lite slitna, förklarar Johansson.

Trots att man inte hade slagit sig in bland topplagen i Länscupen var humöret på topp i Hällefors IK:s U13 lag.
Kent Blomqvist, kanslichef på Örebro läns ishockeyförbund, håller upp den gigantiska pokalen som det vinnande laget i Länscupen 2014 får med sig hem.
Målgest av Örebro HU röd U13.
Hugo Johansson och Casper Dahlberg, från Hällefors IK U13, på väg till uppvärmningen.
Uppvärmning och lagpepp i Hällefors IK:s U13-lag inför den sjunde och sista matchen för helgen.
Johan Sandström är assisterande tränare för Hällefors IK:s A-lag. Men det hindrade honom inte från att ställa upp och steka hamburgare utanför Hällevi under Länscupen.

Mer läsning

Annons