Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen hyreshöjning i Boab i år

Hyrorna för år 2015 höjs inte alls i Hällefors bostads AB, Boab.- Det är en kompensation för att utlovade upprustningar tidigare frös inne, säger Rickard Johansson, vd för Boab.

Annons

Boab har en avtalsperiod gällande hyror från den 1 april till 31 mars. Och nu är ett avtal klart med Hyresgästföreningen för det kommande avtalsåret. Ett avtal där alltså hyran inte höjs alls.

- Vi har en historik bakom oss där det varit oroligt i bolaget och byten av chefer. Och vi har utlovade pengar för upprustning, framförallt för 2013, som inte har användes fullt ut som vi utlovat.

- Som en kompensation för detta så höjs inte hyrorna alls det kommande avtalsåret. Det blir en retroaktiv kompensation till våra hyresgäster.

Det handlar om miljontals kronor, enligt Rickard Johansson, som inte förbrukats i upprustningsbudget.

- Istället har bolaget använt pengarna till att skriva ned låneskulden och det kommer ju också hyresgästerna till godo på ett sätt.

Upprustningsbudget år 2014 har använts och de avsatta pengarna för upprustning 2015 kommer också att förbrukas enligt plan, enligt Johansson.

I och med att Boab och Hyresgästföreningen nu är överens om hyrorna 2015 i Hällefors kommun så är därmed också hyresförhandlingarna i norra länsdelens fyra kommuner klara.

I Lindesberg höjdes hyran i lägenheter med 0,95 procent år 2015. I Nora blev hyreshöjningen 1,25 procent. I Ljusnarsberg skedde en höjning av hyran med 1,2 procent.

Rickard Johansson, vd för Boab.

Mer läsning

Annons