Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen i huset då brand totalförstörde

Nu återstår bara en stor askhög. Huset i Saxhyttan brann ner till grunden och blev totalförstört. Ingen människa fanns dock i huset.

Annons

Efter en kraftig åskknall såg intillboende eldsken och rök komma från huset i Saxhyttan och kontaktade Larmcentralen. Räddningsstyrkan från Bergslagens räddningstjänst i Hällefors var snabbt på plats, men då var fastigheten redan övertänd. Därefter hade branden ett mycket snabbt förlopp. En räddningsstyrka från Filipstad slöt upp och manskap från Lesjöfors fanns i beredskap. De behövde dock aldrig rycka ut. På plats fanns även ambulans och polis.

– Vad vi kunde göra var att begränsa elden så den inte spred sig till intilliggande uthus och dämpa gnistregnet. Turligt nog finns i övrigt gärden runt om och det var blött i markerna. Vad vi hade att göra var egentligen att bevaka elden, säger räddningsledare Hans Dahl.

Man fick snabbt veta att en äldre man äger fastigheten, men det var ännu sent samma kväll oklart om var han befann sig.

– Vi kunde inte gå in i fastigheten, det var för riskabelt. Vi sökte med värmekamera på undervåningen, men såg inga tecken på att någon befann sig där, säger Dahl.

Ägaren, som är bosatt i Uppsala, nåddes av information om det inträffade och ringde själv upp BRT senare samma kväll. Mannen har haft huset som sommarställe.

Hela natten fanns räddningsmanskap på plats och jobbade med eftersläcknig. Arbetet fortsätter hela dagen.

Mer läsning

Annons