Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vet hur branden började

Varför det började att brinna i huset är oklart. Polisen gjorde aldrig någon brandplatsundersökning. Räddningstjänstens undersökning gav inga klara svar.

Annons

 – Vår undersökning lämnade ingen förklaring till någon orsak om varför branden uppstod. Branden ska ha startat i en garderob, det vet vi. Och det var rasrisk på brandplatsen efteråt vilket gjorde att det var alltför riskabelt att gå in i resterna av byggnaden, berättar Peter Karlsson, tekniker på Bergslagens räddningstjänst, BRT.

Branden var mycket svårsläckt. Taket rasade in och det försvårade släckningsarbetet. På morgonen dagen efter började det dessutom att brinna i huset igen.

På grund av rasrisken sa polisens huvudskyddsombud stopp för en brandplatsundersökning. Dessutom saknade polisen i länet vid tillfället rätt skyddsutrustning och deras tekniker förbjöds att undersöka brandplatser överhuvudtaget.

– Vi gjorde ingen teknisk undersökning av brandplatsen i Hällefors senare heller. Det förelåg ingen misstanke om brott utan det handlade om en olyckshändelse och den kommunala räddningstjänsten gjorde då den tekniska undersökningen, säger Tony Mörk på polisens tekniska rotel i Örebro.

Mer läsning

Annons