Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte klart än om Gillersgården

Länsgårdar AB undertecknade inte kommunens förslag till avtal gällande Gillersgården. Nu fortsätter förhandlandet.

Annons
Dröjer. Avtalet mellan Hällefors kommun och Länsgårdar AB gällande Gillersgården drar ut på tiden. Parterna har ännu inte lyckats komma överens.

I slutet av 2013 skickade Hällefors kommun ett förslag till avtal gällande Gillersgården till hyresvärden och fastighetsägare Länsgårdar AB. Tf kommunchef Hans Karlsson uttryckte då en förhoppning om ett undertecknande inom en vecka, men påpekade också att inget är klart förrän båda parter skrivit under.

Länsgårdar har låtit jurister granska kommunens avtalsförslag. Någon underskrift har detta inte lett till. Den 16 januari möttes parterna igen.

– Vi är inte överens i alla punkter i avtalet, säger Jan Andersson, vd för Länsgårdar.

Vad parterna inte är överens om vill Andersson inte gå in på och hänvisar till förhandlingssituationen. Från Länsgårdars sida förväntar man sig nu ett nytt, eller modifierat förslag från kommunen.

Hans Karlsson

deltog inte vid det senaste mötet, men har en klar uppfattning i frågan. Enligt Karlsson är det inga problem med avtalet utan handlar om att i överläggningar komma överens om villkoren. Karlsson konstaterar att frågeställningen är komplicerad där det för såväl kommunen som Länsgårdar är risker involverade.

Något nytt möte mellan parterna är inte inbokat. Enligt Jan Andersson ligger den bollen hos Hällefors kommun.

Parterna är inte överens

Hällefors kommun sade inte upp kontraktet gällade Gillersgården i tid. Kontraktet förlängdes automatiskt i fem år, till 2018, enligt Länsgårdar.

Gillersgården ska avvecklas som äldreboende, en process som beräknas vara klar sista juni 2014.

Mer läsning

Annons