Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte klart med Carl Jans lön

Det är bestämt att Carl Jan Granqvist ska återanställas av kommunen, men det är inte klart hur mycket betalt han ska få och exakt vad han ska göra.

Annons
Fortsätter jobba. Projekt Aptitum flyttar till Grythyttans bibliotek. Vart Carl Jan Granqvist ska flytta det blivande måltidsmuseumets konjaksfat är inte klart.

– Vi har sagt att vi vill att Carl Jan ska fortsätta arbeta åt Hällefors, men vi ska förhandla fram ett helt nytt kontrakt, berättar Ritha Sörling (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Sörling hade ett möte med Carl Jan Granqvist förra veckan och den 21 mars ska de träffas igen. Granqvist har sedan många år tillbaka arbetat åt Hällefors kommun på konsultuppdrag för att utveckla kommunen inom måltidsstrategin. Den 31 december 2010 avslutade kommunen hans uppdrag.

Återanställdes

Granqvists spontanta reaktion i NA blev att han hade fråntagits sitt mandat att jobba för Hällefors. Strax meddelade dock de styrande i Koalition 2014 (S, HOB, V och C) att Granqvist skulle återanställas vilket Granqvist svarade att det ville han gärna.

I det gamla kontraktet skickade Granqvist en faktura till kommunen varje månad på 37 500 kronor inklusive moms. Det kontraktet är som sagt avslutat och hur det nya kontraktet ska utformas är oklart.

– Först ska vi bestämma vilka arbetsuppgifter som ska ingå i det nya kontraktet och sedan förhandlar vi om betalningen, säger Sörling.

Sörling utesluter inte att en ersättning kanske betalas ut retroaktivt från den 1 januari 2011 till Granqvist, alltså en ersättning för den tid från att det förra konsultavtalet upphörde och fram till att det nya avtalet träder i kraft.

Om det blir ett nytt avtal ska detta även godkännas av kommunstyrelsen.

– Carl Jan har en viktig roll i betydelsefulla skeenden för kommunen. Därför anser jag att detta är en fråga som kräver ett politiskt beslut, säger Sörling.

Mer läsning

Annons