Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskyrka och brudpartill isfestivalen Isflamma

Ett is-kapell och ett brudpar. Det finns med bland planerna inför isfestivalen Isflamma som arrangeras 7-20 februari.

Annons
Isfestivalen Isflamma arrangeras 7-20 februari på Torrvarpens is i Grythyttan.

Det är nu klart att tio studenter från konstakademin i Milano, Italien, kommer till Grythyttan i mitten av februari. De anländer redan när festivalen Isflamma pågår. Under ledning av konstnären och arkitekten Duilio Forte ska studenterna bygga ett kapell eller en mindre kyrka i is. Byggnaden ska stå på sjön Torrvarpens frusna yta, vid Grythyttans badplats.

– Studenterna kommer den 14 februari och har bara en vecka på sig att bygga. Invigningen ska ske den 19:e, säger Roel Faassen från företaget European artists som arrangerar festivalen.

Med anledning av detta söker man också ett brudpar. Per Schmidt, kyrkoherde i Grythyttans församling, ska sköta vigseln som är planerad till 20 februari.

På programmet står också uppbyggnaden av ett ishotell, men också av Babels torn. Till skillnad från den bibliska berättelsen ska detta torn bli en symbol för samarbete mellan olika kulturer.

– Det ser ut som om Isflamma blir en stor festival. Vi väntar oss deltagare från Sverige, Norge, Lettland, Tyskland, Holland, Belgien, England, USA och Japan, säger Roel Faassen.

Mer läsning

Annons