Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan tog EM-guld i bridge

Målet var att komma hem med medalj, men att det skulle bli guld hade han inte vågat tro när resan till Kroatien och junior-EM i bridge startade.
– Nu ökar pressen på oss till junior-VM i höst, konstaterar Johan Karlsson.

Annons

Då är det lagspel som gäller när tävlingen äger rum i Philadelphia. Men nu i helgen knep han alltså guldmedaljen i par tillsammans med Daniel Gullberg som är hemmahörande i Stockholm. De båda har spelat ihop i ett år, och det var lagledaren som tussade ihop dem inför fjolårets EM.

– Det funkar bra att spela ihop, trots att vi bor på olika håll och inte har känt varandra så länge, säger Johan och berättar att mycket träning sker på nätet.

Ifjol kom de på en hed-rande femteplats, men den här gången fick de kliva högst upp på pallen.

Fast just prisutdelningen missade duon Karlsson/Gullberg.

– Efter vinsten blev alla i truppen så glada, så de drog med oss ned till havet och puttade i oss med kläderna på och skålade i champagne. Och när vi kom tillbaka upp så var prisutdelningen redan över, berättar Johan.

Han har spelat bridge sedan 2006 då han gick en nybörjarkurs. Året efter började han på allvar engagera sig i korten och han kan inte beskriva tjusningen bättre än att ”det är så jäkla kul”.

Men visst var det nervöst på EM.

– Jag var jättenervös, men jag spelar som bäst under press så det gjorde inget, säger han.

Han är trött, men lycklig.

– Jag fick sova ikapp lite i natt, men före det sov jag bara två timmar på två dygn. Vi åkte minibuss hem från Kroatien, och på den gick det inte att sova, säger den nyblivne Europamästaren med guldmedaljen om halsen.

Mer läsning

Annons