Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julshow till storpublik

Köerna utanför sporthallen i Hällefors ringlade långa innan insläppet klockan 13. En förväntansfull publik väntade på årets upplaga av Hällefors gymnastikföre-nings julshow.

Annons
Framtida hopp. Att hantera ett hopprep är inte det enklaste men 4- och 5-åringarna i Barnmixgruppen klarade det perfekt.

För den som aldrig varit på gymnastikföreningens årliga julshow väntar något alldeles speciellt. Hela Hällefors tycks inta sporthallen och humöret ibland publiken är på topp. Alla verkar känna alla och alla känner förmodligen någon av de gymnaster som medverkar i showen.

Under den dryga halvtimme det tar för arrangörerna att slussa in publiken bjuds på riktigt bra covermusik av bandet Black River Band. Åhörarna är med på noterna och de kända låtar som spelas fungerar som en perfekt uppvärmning inför det som komma skall.

– Bänkarna känns bra efter en och halv timme, skämtade presentatören innan showen startade och han syftade på de allmänt erkänt stenhårda och mindre sköna träbänkarna i sporthallen.

Luciatåg inledde

Ett vackert luciatåg inledde julshowen där tomtar och tärnor bjöds på gröt ur en kokande kittel och där pepparkaksgubbar bjöd på sig själva i ett virvlande kullerbyttenummer.

Barnen i barnmix 4–5 år fick sedan inleda gymnastikdelen av julshowen. Med hopprep, plint och redskapsbana visade de sina färdigheter för den jublande publiken, förmodligen utan att tänka speciellt mycket på hur många som tittade på.

Tomten avslutade

Övriga grupper i föreningen stod därefter för programmet i ett omväxlande tempo och med olika inriktning från fristående gymnastik, dans och redskap till moderna attribut som airfloor och airtrack.

Inte ens tomten kunde motstå sporthallen denna lördag utan en visit fanns sist på programmet.

Slår volter. Pepparkaksgubbar och kullerbyttor skapade en perfekt julstämning.

Mer läsning

Annons